Vakantie in Burgh-Haamstede

Bezienswaardigheden

Het pronkstuk van de Nederlandse werken is toch zeker wel de stormvloedkering Neeltje Jans. U kunt de kering van binnen bezoeken. Deltapark Neeltje Jans biedt interessante rondleidingen aan. Tevens kunt u hier een rondvaart op de Oosterschelde maken. Bij de nabijgelegen viswinkel en restaurant (terras) Proef Zeeland kunt tot 17.00 uur verse visgerechten eten. 

Op nog geen 4 km van het Kommertjeshof ligt het plaatsje Burghsluis. Tuur over de Oosterschelde en probeer een bruinvis te spotten of kijk naar de zeehonden die verder op een zandplaat liggen te zonnen.

Ook ziet u hier de grote roggeplaat, welke recent middels zandsuppletie is opgehoogd zodat de vele trekvogels kunnen blijven foerageren. Het Oliegeultje aan de haven van Burghsluis is een fijne plek waar u van het terras de natuur kunt bewonderen. 

Tevens is het bezoeken van de Plompetoren een aanrader. Hier krijgt u het verhaal te horen over de strijd tegen het oprukkende zeewater en de verdronken dorpen. Boven op de toren kunt u genieten van het uitzicht. 

De vuurtoren van Nieuw-Haamstede zal bij iedereen, die met de gulden is opgegroeid, bekend zijn. Hij stond immers op het briefje van 250 gulden. Vuurtoren Westerlicht met zijn kenmerkende rood witte kleuren staat weliswaar niet meer op een huidig bankbiljet, maar staat nog steeds te schitteren in de duinen van Nieuw-Haamstede.

Op de Brouwersdam treft u de echte sportievelingen. Aan de zeekant wordt gekitesurft, terwijl aan de Grevelingen windsurfers zijn te vinden. Geniet van dit spektakel vanaf een ontspannen loungeplek op één van de strandtenten of neem zelf een cursus en trotseer de golven.

 

Reacties zijn gesloten.

  • Wij zien u graag bij:
    Studio Kommertjeshof
    Burghseweg 39 te Burgh-Haamstede
    Registratienummer 6C92 75F4 54B1 63B3