Zeeland

Burgh-Haamstede

Heerlijke vakantie aan zee

  • 10 min fietsen naar het strand
  • 300 meter van het centrum

Het Kommertjeshof ligt tegen  het centrum van Haamstede. Op nog geen 2 minuten lopen vind je gezellige restaurantjes met terrassen.

Als de wind van zee komt ruik je hier de zilte lucht. Het is dan ook maar 10 minuten fietsen om bij het prachtige strand van Westenschouwen te komen.

Geen zin om naar het strand te gaan? Huur een fiets bij de fietsverhuur aan de overkant en neem een mooie fietsroute. Zeeland is niet voor niets ook dit jaar weer uitgeroepen tot één van de beste fietsprovincies van Nederland.

Wandelaars kunnen hier in Burgh-Haamstede ook volop genieten. Binnen enkele minuten loop je vanaf het Kommertjeshof het natuurgebied De Zeepeduinen in.

Bezienswaardigheden

  • Neeltje Jans
  • De Vuurtoren van Nieuw-Haamstede
  • Brouwersdam
  • Burgsluis

Het pronkstuk van de Nederlandse werken is toch zeker wel de stormvloedkering Neeltje Jans. Het is natuurlijk mooi om er over heen te fietsen, maar je kunt ook een rondleiding krijgen en alles te weten komen over de geschiedenis en de constructie. Vergeet ook niet, als je er toch bent, om bij Proef Zeeland heerlijke vis of mosselen te eten, terwijl je ondertussen kunt uitkijken over het water.

De vuurtoren van Nieuw-Haamstede zal bij iedereen, die met de gulden is opgegroeid, bekend zijn. Hij stond immers op het briefje van 250 gulden. Vuurtoren Westerlicht met zijn kenmerkende rood witte kleuren staat weliswaar niet meer op een huidig bankbiljet, maar staat nog steeds te schitteren in de duinen van Nieuw-Haamstede.

Op de Brouwersdam vind je de echte sportievelingen. Aan de zeekant wordt gekitesurft, terwijl aan de kant waar de Grevelingen ligt de windsurfers zijn te vinden. Geniet van dit spektakel vanaf een chille loungeplek op één van de strandtenten of neem zelf een cursus en trotseer de golven.

Ben je meer van het rustige aanschouwelijke type, nog geen 4 km van het Kommertjeshof ligt het plaatsje Burghsluis. Tuur over de Oosterschelde en probeer een bruinvis te spotten of kijk naar de zeehonden die verder op een zandplaat liggen te zonnen. En als je er toch bent, neem ook even plaats  op het gezellige terras van het Oliegeultje. Zie je trouwens die toren, dat is de Plompetoren. Zodra je hier binnen stapt zul jet het verhaal horen en aanschouwen van het verdronken dorp.